top of page
Search

Lyr med Kremet Kantarelsaus og Bacon


Ingredienser:

Sei eller Lyr

Bacon

Sjalottløk

Hvitløk

Kantareller

Creme fraiche

Sitron

Salt

Pepper


Hvis du er så heldig å fange en fisk på eventyret, må du sørge for at du har disse ingrediensene med deg, og du kan lage dette på et stormkjøkken eller bål.


Hvis du bestemmer deg for å steke fisken din, må du først brune og salte smøret før du begynner å steke fisken. Stek baconet sprøtt først, deretter fisken. Sørg for å fjerne skinnet før du steker. Hvis du griller kan du beholde skinnet på, det hjelper å holde fisken sammen på grillen Legg fisken og baconet til siden din og lag deretter sausen.


På et bål kan du lage all maten samtidig hvis du har grill. Tilsett litt salt, pepper og en skvis sitron, og grill den skinnfrie siden først. Dette vil forhindre at fisken faller fra hverandre. Etter at fisken har blitt litt gyldenbrun, snur du og griller skinnsiden. Det spiller ingen rolle om du brenner skinnet, da du ikke spiser den.


Saus:

Skjær sjalottløk og hvitløk i veldig små biter. Smelt smør i en panne og glasér sjalottløken. Tilsett hvitløk på slutten og stek i bare 30 sekunder før du tilsetter crème fraîche. Dette vil frigjøre aromaen mens du varmer opp crème fraîchen. Tilsett en skvis sitron, salt og pepper etter smak.


Server med grillet maiskolbe (eller poteter)


Mise en place for eventyret ditt :

Hvis du fisker, ta med en veldig skarp filetkniv og biologisk nedbrytbar såpe for å vaske hendene etterpå. Ellers er det ikke mye du trenger å gjøre for dette eventyret.


Utendørs matlagingsutstyr:

Grill

Stekepanne

Stekespade

Fileteringskniv

Kniv

Skjærefjøl


22 views0 comments
bottom of page