top of page
Search

Hvitløkssmør med sitron til grillet fisk


Ingredienser:

150 g smør per fisk

2 hvitløksfedd

1 Sitron

Chilliflak

1 ts salt

1 ts pepper




Før du drar ut og begynner å fiske, må du lage hvitløksmøret minst en dag før eventyret ditt. Da blander ingrediensene seg sammen og kommer virkelig ut når du tilsetter det til fisken du griller. Ikke bruk alt, da du vil ha litt over fisken på tallerkenen.



Før du begynner, må du sørge for at du har alle ingrediensene klare, målt på forhånd. Hvitløken trenger bare å skrelles og bunnen skjæres vekk. Skjær hvitløken i to, og hvis det er noen grønne skudd, fjern dem.


Vask sitronen, og rasp skallen av. Press ut jusen av en halv sitron.


Tilsett smør, sitron og sitronskall i gryten og smelt smøret med svak varme. Press hvitløk i gryten og tilsett resten av ingrediensene (chiliflak, salt og pepper). Når smøret har smeltet, bland godt. Sett varmeplaten til laveste varmeinnstilling og la stå i 10 min. Pass på at det ikke koker. Hell i en beholder (den samme du skal ta ut på tur) og legg i kjøleskap.


Etter at du har fanget og filetert fisken, varm opp hvitløkssmøret og bruk halvparten til å pensle på fisken. Legg 2 trepinner (per filet) i vann (eller bruk metall) og sett dem inn i fileten på langs på hver side. På denne måten vil fisken ikke falle fra hverandre over grillen, og vil være lette å snu.


Grill fisken i rundt 5 minutter på hver side (mer hvis de er tykke) og legg på tallerkenen. Hell det resterende smøret over fisken mens du serverer.

Utstyr:

  • Trepinner i tre eller metall

  • Grill

  • Beholder for smør




8 views0 comments
bottom of page